Een minimalistisch interieur is tegenwoordig een veel gevolgde trend. De naam zegt het al: het is een interieur waarbij je alleen het nodige in je huis hebt staan en met een minimum aan meubels te werk gaat. De gedachte hierachter is dan ook ‘less is more’. Ofwel: hoe minder spullen in je huis, hoe meer stijl. Toch klinkt het misschien makkelijker dan dat het in werkelijkheid is. ‘Kill your darlings’ zeggen ze ook wel eens. Je zult meubels of spullen die overbodig zijn, de deur moeten wijzen. Hoe je dat doet en hoe je het best een minimalistische stijl kunt creëren, dat leg ik je in dit artikel uit!

Het juiste kleurenpalet

Een van de belangrijkste factoren die een interieur minimalistisch maakt, zijn de kleuren. Als je een minimalistische stijl wilt creëren, zul je gebruik moeten maken van weinig en rustige kleuren. Denk hierbij aan grijstonen, met een afwisseling van wit of zwart. Wanneer je gaat voor een licht geheel, kun je wel bijvoorbeeld een aantal accessoires met een felle kleur rood, geel of een andere kleur naar keuze kiezen. Een wild kleurenpalet zal er juist voor zorgen dat het wat chaotischer oogt en dat past minder goed bij de minimalistische stijl.

Een opgeruimd huis

De minimalistische stijl zal je niet krijgen, als er te veel rommel in je huis ligt. Als je zo’n interieur wilt, zul je er dus een nette levensstijl op na moeten houden. Maak er een routine van en zorg ervoor dat je elke dag een momentje of misschien meerdere momenten de tijd neemt om het huis netjes en schoon te houden. Je wilt alleen de nodige spullen in het zicht hebben. Ik heb laatst een aantal lifehacks opgeschreven, die je erbij kunnen helpen om je huis netjes te houden. Voor degene die dit graag snel gedaan willen hebben, heb ik ook nog een handig artikel waarover ik schrijf over het fenomeen speed cleaning. Ofwel in een mum van tijd je huis schoonmaken!

Natuurlijke lichtinval

Bij een minimalistisch interieur wil je liever geen warme en gele lichten. Kies eerder voor wat koudere, blauwe lichten of bij voorkeur voor natuurlijk lichtinval. Zorg dus voor veel en grote ramen en scherm ze niet te veel af. Je wilt juist zo veel mogelijk licht naar binnen krijgen, zodat je het zo min mogelijk hoeft na te bootsen door middel van lampen. In de avonden kun je kiezen voor de wat meer koude en blauwe lichten.

Hou jij ook van een minimalistische stijl? Of heb je zelf een minimalistisch interieur? Ik praat er graag met je over verder hieronder in de reacties!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *