Wat mij betreft breekt één van de fijnste (huis)seizoenen aan: de herfst! Heerlijk cozy binnen zitten en je kamer weer gezellig maken voor het najaar. In de zomer is het in de stad vaak erg warm en ben ik niet heel veel binnen te vinden, en juist daarom kan ik zo gelukkig worden van het herfstige weer. Niet te koud, maar wel heel gezellig om met een dekentje en een kaarsje op de bank te zitten. Vooral dat laatste, de kaarsjes, vind ik heel fijn om weer aan te kunnen steken. In de zomer is dat toch niet helemaal mijn ding, terwijl ik juist zo van de lichtjes en verschillende geuren kan genieten! Ik laat jullie in dit artikel zien hoe ik mijn huisje om tover in herfstachtige sferen en wat ik heb aangeschaft. 

Woonkamer

De belangrijkste kamer voor de herfst is de woonkamer. Hier ben ik toch net wat vaker te vinden dan in de andere kamers. Ik zorg ervoor dat de banken voorzien worden van lekkere kleedjes en ik heb sindskort een mooi nieuw vloerkleed gekocht. Ik ben helemaal gek van het (populaire) printje en de kleuren. Onderstaande afbeelding is niet mijn huis, maar wel eenzelfde soort vloerkleed. Het vloerkleed is geschikt voor alle seizoenen, maar juist nu het weer wat kouder wordt, vind ik het heerlijk om met je voeten op een zacht kleed te kunnen zitten. Daarnaast zet ik in de woonkamer wat herfstige kaarsjes en kies ik bloemen die de kleuren hebben van de herfst. Denk aan oranje, bruin en geel.

Slaapkamer

Ook de slaapkamer kan voorzien worden van decoraties die het net een wat meer herfstachtige look geven. Ik ben er zelf niet zo van om het in Halloween sferen te versieren, maar dat wordt ook veel gedaan. Als je dat graag wilt, is het goed om op Pinterest inspiratie op te doen! Ik zelf vind het leuker om een nieuw dekbedovertrek te kopen in een aarde-achtige toon en decoreer de kamer met lekkere geurkaarsen. Ook leg ik een dik plaid op het bed, met wat extra kussentjes. En uiteraard een goed boek!

Keuken

In de keuken kun je natuurlijk niet zo veel doen qua decoratie, maar toch breng ik daar ook wat herfstachtige sferen aan. Dit doe ik op een natuurlijke manier, namelijk door herfst groente en fruit te kopen. Denk hierbij aan mandarijntjes, pompoenen, aardappelen, aubergine, sinaasappels enzovoorts. Ook zet ik vaak in de keuken een mooie vaas met bloemen of gezellige plantjes. Dit soort kleine dingen, maken vaak al een groot verschil!

Ben jij ook iemand die zijn huis inricht op het seizoen? Laat een reactie achter in de comments, en laat weten wat jij allemaal doet!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *