Wat mij betreft breekt één van de fijnste (huis)seizoenen aan: de herfst! Heerlijk cozy binnen zitten en je kamer weer gezellig maken voor het najaar. In de zomer is het in de stad vaak erg warm en ben ik niet heel veel binnen te vinden, en juist daarom kan ik zo gelukkig worden van het herfstige weer. Niet te koud, maar wel heel gezellig om met een dekentje en een kaarsje op de bank te zitten. Vooral dat laatste, de kaarsjes, vind ik heel fijn om weer aan te kunnen steken. In de zomer is dat toch niet helemaal mijn ding, terwijl ik juist zo van de lichtjes en verschillende geuren kan genieten! Ik laat jullie in dit artikel zien hoe ik mijn huisje om tover in herfstachtige sferen en wat ik heb aangeschaft. 

Woonkamer

De belangrijkste kamer voor de herfst is de woonkamer. Hier ben ik toch net wat vaker te vinden dan in de andere kamers. Ik zorg ervoor dat de banken voorzien worden van lekkere kleedjes en ik heb sindskort een mooi nieuw vloerkleed gekocht. Ik ben helemaal gek van het (populaire) printje en de kleuren. Onderstaande afbeelding is niet mijn huis, maar wel eenzelfde soort vloerkleed. Het vloerkleed is geschikt voor alle seizoenen, maar juist nu het weer wat kouder wordt, vind ik het heerlijk om met je voeten op een zacht kleed te kunnen zitten. Daarnaast zet ik in de woonkamer wat herfstige kaarsjes en kies ik bloemen die de kleuren hebben van de herfst. Denk aan oranje, bruin en geel.

Slaapkamer

Ook de slaapkamer kan voorzien worden van decoraties die het net een wat meer herfstachtige look geven. Ik ben er zelf niet zo van om het in Halloween sferen te versieren, maar dat wordt ook veel gedaan. Als je dat graag wilt, is het goed om op Pinterest inspiratie op te doen! Ik zelf vind het leuker om een nieuw dekbedovertrek te kopen in een aarde-achtige toon en decoreer de kamer met lekkere geurkaarsen. Ook leg ik een dik plaid op het bed, met wat extra kussentjes. En uiteraard een goed boek!

Keuken

In de keuken kun je natuurlijk niet zo veel doen qua decoratie, maar toch breng ik daar ook wat herfstachtige sferen aan. Dit doe ik op een natuurlijke manier, namelijk door herfst groente en fruit te kopen. Denk hierbij aan mandarijntjes, pompoenen, aardappelen, aubergine, sinaasappels enzovoorts. Ook zet ik vaak in de keuken een mooie vaas met bloemen of gezellige plantjes. Dit soort kleine dingen, maken vaak al een groot verschil!

Ben jij ook iemand die zijn huis inricht op het seizoen? Laat een reactie achter in de comments, en laat weten wat jij allemaal doet!

Als je aan de universiteit of hogeschool studeert, dan zul je merken dat je veel uren thuis doorbrengt. Naast enkele colleges per week wordt er van je verwacht dat je de rest van de uren aan zelfstudie doet. Voor de een is dat heel gemakkelijk en de ander heeft daar weer wat meer moeite mee. Zelfstandig studeren gaat ook niet vanzelf goed en er zijn veel factoren waardoor je afgeleid wordt of waardoor je uitstelgedrag vertoont. Een van de belangrijkste factoren is je werkomgeving. De omgeving waarin je gaat leren moet aan een aantal eisen voldoen, wil je echt het optimale uit je studie uren halen. Ik ga je in dit artikel een aantal tips geven. Hierbij wel zeggende dat het voor iedereen anders is en de een zich veel beter kan concentreren dan de ander. Bedenk er dus goed bij wat voor jou het beste werkt.

Zorg voor een opgeruimde omgeving

Een van de belangrijkste tips is dat je in een opgeruimde omgeving moet gaan studeren. Je zult merken dat dit heel veel rust geeft, zowel in je kamer als in je hoofd. Zorg ervoor dat je je studeerkamer de avond ervoor al netjes hebt gemaakt. Er is niets zo vervelend als willen beginnen met studeren en vervolgens eerst nog twee uur aan het opruimen zijn. Haal alle rommel weg en maak je bureau goed schoon. Op die manier kan je rustig en clean aan je studeersessie beginnen.

Een rustige omgeving

Voor een goede studiedag zul je op zoek moeten gaan naar een rustige omgeving. Als je graag thuis in je studeerkamer werkt, zorg er dan voor dat je niet gestoord kan worden. Het liefst heb je een deur, waarop je ook nog eens een kaartje kunt hangen dat je niet gestoord wilt worden. Of stuur je huisgenoten even een berichtje dat je vandaag een drukke studiesessie hebt en dat ze je even niet kunnen storen. Daarnaast moet je er ook opletten dat je niet te veel afleidende spullen in je studeerkamer hebt staan. Het liefst hou je het op een minimalistisch interieur en heb je dus alleen de nodige spullen in je kamer staan.

De juiste stoel en tafel

Het is misschien iets dat je over het hoofd zou zien, maar een goede stoel en tafel zijn hele belangrijke componenten van de ideale studeerkamer. Als je dagenlang moet studeren voor bijvoorbeeld een tentamenweek, dan kan je vervelende rugklachten krijgen wanneer je niet een goede stoel of tafel hebt. Kijk dus niet alleen naar het design en uiterlijk van je stoel en tafel, maar kijk ook echt naar de juiste hoogte. Bij de stoel is het van belang dat je met je voeten op de grond komt en in een hoek van negentig graden met je rug tegen de leuning kunt zitten.

Deze drie tips hebben mij heel erg geholpen tijdens lange studeerdagen. Heb jij ook nog goede tips voor de ideale studeerkamer of studeersessie? Laat het dan vooral weten in de reacties!

Een minimalistisch interieur is tegenwoordig een veel gevolgde trend. De naam zegt het al: het is een interieur waarbij je alleen het nodige in je huis hebt staan en met een minimum aan meubels te werk gaat. De gedachte hierachter is dan ook ‘less is more’. Ofwel: hoe minder spullen in je huis, hoe meer stijl. Toch klinkt het misschien makkelijker dan dat het in werkelijkheid is. ‘Kill your darlings’ zeggen ze ook wel eens. Je zult meubels of spullen die overbodig zijn, de deur moeten wijzen. Hoe je dat doet en hoe je het best een minimalistische stijl kunt creëren, dat leg ik je in dit artikel uit!

Het juiste kleurenpalet

Een van de belangrijkste factoren die een interieur minimalistisch maakt, zijn de kleuren. Als je een minimalistische stijl wilt creëren, zul je gebruik moeten maken van weinig en rustige kleuren. Denk hierbij aan grijstonen, met een afwisseling van wit of zwart. Wanneer je gaat voor een licht geheel, kun je wel bijvoorbeeld een aantal accessoires met een felle kleur rood, geel of een andere kleur naar keuze kiezen. Een wild kleurenpalet zal er juist voor zorgen dat het wat chaotischer oogt en dat past minder goed bij de minimalistische stijl.

Een opgeruimd huis

De minimalistische stijl zal je niet krijgen, als er te veel rommel in je huis ligt. Als je zo’n interieur wilt, zul je er dus een nette levensstijl op na moeten houden. Maak er een routine van en zorg ervoor dat je elke dag een momentje of misschien meerdere momenten de tijd neemt om het huis netjes en schoon te houden. Je wilt alleen de nodige spullen in het zicht hebben. Ik heb laatst een aantal lifehacks opgeschreven, die je erbij kunnen helpen om je huis netjes te houden. Voor degene die dit graag snel gedaan willen hebben, heb ik ook nog een handig artikel waarover ik schrijf over het fenomeen speed cleaning. Ofwel in een mum van tijd je huis schoonmaken!

Natuurlijke lichtinval

Bij een minimalistisch interieur wil je liever geen warme en gele lichten. Kies eerder voor wat koudere, blauwe lichten of bij voorkeur voor natuurlijk lichtinval. Zorg dus voor veel en grote ramen en scherm ze niet te veel af. Je wilt juist zo veel mogelijk licht naar binnen krijgen, zodat je het zo min mogelijk hoeft na te bootsen door middel van lampen. In de avonden kun je kiezen voor de wat meer koude en blauwe lichten.

Hou jij ook van een minimalistische stijl? Of heb je zelf een minimalistisch interieur? Ik praat er graag met je over verder hieronder in de reacties!

Soms is het gewoon even heerlijk om je ogen te sluiten en weg te dromen bij de mooiste slaapkamers. Ook al is het een ‘ver-van-je-bed-show’ ;), het kan echt geen kwaad om voor heel even te doen alsof alles mogelijk is en je klaar bent voor het droomhuis van je leven. Deze inspiratie halen we natuurlijk nergens liever vandaan dan bij Pinterest. Ga er maar lekker even voor zitten en geniet ervan!

Hoe zou jouw perfecte slaapkamer eruit komen te zien? Laat het vooral achter hieronder in de reacties!

Je ziet het overal voorbij komen: marmeren meubels, accessoires en noem maar op. Wij zijn er ook helemaal gek van. En daarom zetten we met liefde een aantal marmeren items voor je op een rijtje, waar je helemaal bij kan wegdromen. Laat je in de reacties even achter welk item jouw favoriet is?

In veel huizen zijn ze niet meer weg te denken: planten. Planten brengen sfeer in een huis, maken het knus en gezellig en zorgen (niet onbelangrijk) voor extra zuurstof. Tegenwoordig hebben we allemaal wel een paar plantjes in ons huis staan en kunnen we dan ook wel zeggen dat er een trend gaande is. Denk maar aan de cactustrend, maar ook niet te vergeten de bamboe bladeren die op ieder behang te vinden zijn. Toch is dit niet iets nieuws. Een interieur vol met planten wordt namelijk ook wel een botanisch interieur genoemd. Nog nooit van gehoord? No worries. In deze blog leggen we je alles uit over wat een botanisch interieur is, maar vooral hoe je je eigen interieur ermee kunt stylen. Tijd voor wat woonkamer inspiratie!


Wat is een botanisch interieur?
‘Botanisch’ betekent letterlijk plantkunde. Het is dan ook niet voor niks dat het alles met planten te maken heeft. Zo heb je veel botanische tuinen die vol staan met allerlei soorten planten. Maar ook een interieur kan botanisch zijn. Hierbij is het dus vanzelfsprekend dat je veel verschillende soorten planten in je interieur verwerkt. Dit zijn uiteraard echte planten, maar je kunt het ook aanvullen met details. Denk aan planten die verwerkt zijn in het behang of schilderijen van planten. Ben je niet geboren met groene vingers? Dan kun je natuurlijk gaan voor een namaak plant. Toch het botanische gevoel, maar een stuk minder werk.

De kern van een botanisch interieur zijn de planten, maar daarnaast kan het uit meerdere facetten bestaan. Een goede combinatie bijvoorbeeld is hout. Hout is ook een natuurproduct en sluit daarom perfect aan bij de planten. Denk aan een mooie houten vloer of houten meubelen. Juist de lichte kleuren doen het goed. Hierbij kan je gaan voor een lichtbruine houten vloer of juist lichtgrijs.

Oog voor detail
Het leuke aan botanisch interieur zijn de kleine details die je ermee in je interieur kunt stoppen. Een stuk behang met bamboe bladeren print of juist een aantal fotolijsten aan de muur met een cactus poster. Je hoeft met een botanisch interieur niet per se een huis overvol met planten te nemen. Juist de kleine details doen het hem!

Zorg goed voor je plantjes
Wat je absoluut niet wilt, zijn natuurlijk dood, hangende en uitgedroogde planten. Dit zal je interieur en de sfeer in het huis niet ten goede komen. Het is daarom wel belangrijk dat je enigszins verstand hebt van planten of wat kennis opdoet. Je hoeft niet van goeden huize te komen om dit snel onder de knie te krijgen. Sommige planten moet je bijvoorbeeld elke dag water geven en andere maar eens in de zoveel tijd. Ook kan de ene plant wat beter tegen veel zonlicht dan de andere. Het is een kwestie van even informeren wat voor plant het is en Google doet de rest!

Zie je het verzorgen van planten nou echt niet zitten? En gaat een plant al dood als je er alleen maar naar kijkt? Dan is het misschien geen goed idee om je huis vol met planten te zetten die dagelijks verzorging nodig hebben. Tegenwoordig zijn er ook genoeg mooie namaak planten te koop. Zoek ze wel zorgvuldig uit, zodat je niet van verre af al ziet dat je namaak planten in huis hebt staan. Als je een paar mooie aan de haak slaat, zal niemand er erger in hebben. Fake it till you make it!

Heb je ook al helemaal zin gekregen om je interieur een make-over te geven en vol te zetten met mooie plantjes? Dat dachten we al. Op onze Pinterest hebben we daarom de mooiste plaatjes voor je verzameld!