Soms is het gewoon even heerlijk om je ogen te sluiten en weg te dromen bij de mooiste slaapkamers. Ook al is het een ‘ver-van-je-bed-show’ ;), het kan echt geen kwaad om voor heel even te doen alsof alles mogelijk is en je klaar bent voor het droomhuis van je leven. Deze inspiratie halen we natuurlijk nergens liever vandaan dan bij Pinterest. Ga er maar lekker even voor zitten en geniet ervan!

Hoe zou jouw perfecte slaapkamer eruit komen te zien? Laat het vooral achter hieronder in de reacties!

Lezen is altijd al een van mijn favoriete bezigheden geweest. Elk momentje dat ik even tijd over heb, grijp ik naar een van mijn lievelingsboeken. Dat is op ieder moment weer een ander boek. Zodra ik een boek uit heb, ga ik altijd snel op zoek naar een nieuwe topper. Ik wil jullie daarom ook graag kennis laten maken met op dit moment mijn top 5 aan boeken. Ik heb ze niet allemaal al (helemaal) gelezen, maar ze staan sowieso op mijn to-do list en het zijn naar mijn mening echte musthaves!

1. De Zeven Zussen – Lucinda Riley

Na vele aanbevelingen heb ik dit boek gekocht en ik heb er nog geen moment spijt van gehad. Het boek gaat over zeven geadopteerde zussen die allemaal voor zichzelf op zoek gaan naar hun afkomst. Hierdoor gaat elk boek over een andere zus die weer in een ander werelddeel terecht komt. Het is niet alleen een prachtig verhaal, maar tegelijkertijd leer je ook ontzettend veel over allerlei plekken in de wereld. Momenteel zijn er vijf delen verkrijgbaar, maar de schrijfster heeft al laten weten dat er nog een aantal te verwachten zijn.

2. De Edele Kunst van Not Giving a Fuck – Mark Manson

Ik hou zelf wel van zelfhulpboeken, maar dit boek doet het net even wat anders en noemt zichzelf zelfs een ‘zelfhulphater’. Dat trok me wel en het leek me wel interessant om het eens vanuit een ander perspectief te bekijken. Volgens Mark Manson moet je juist niet altijd streven naar geluk en positiviteit, maar lessen halen uit negatieve situaties. Ik ben aan dit boek nog niet toegekomen, maar het is er zeker een die op mijn lijstje staat.

3. Sapiens (een kleine geschiedenis van de mensheid) – Yuval Noah Harari

Voor geschiedenis heb ik altijd wel een interesse gehad en toen dit boek in de winkel verscheen, heb ik het meteen gekocht. Het is lang geleden dat ik een boek zo snel heb uitgelezen als dit boek. Het is een ontzettend interessant boek dat je meeneemt in de geschiedenis en het gaat terug tot honderdduizend jaar (!) geleden. Of je van geschiedenis houdt of niet, dit boek is voor iedereen een aanrader.

4. Nice Girls Don’t Get the Corner OfficeLois Frankel

Over zelfhulpboeken gesproken, deze heb ik in december aangeschaft. Buiten de prachtige roze kaft, trok ook de beschrijving me meteen aan. Het boek is geschreven voor werkende vrouwen die net wat meer uit hun carrière willen halen, dan dat ze nu doen. Ik heb het helaas niet helemaal uitgelezen, dus een volwaardige review kan ik niet geven. Maar dat had helaas ook wel een reden, namelijk dat ik er niet goed doorheen kwam. Het boek bestaat enkel uit veelgemaakte fouten waar een advies op wordt gegeven. Echter waren veel adviezen nogal tegenstrijdig met elkaar en miste ik het toepasbare ervan. Maar nogmaals, laat je hierdoor niet tegenhouden om het boek te lezen, want ik ben op een kwart al gestopt.

5. Chickslovefood (het back on track-kookboek) – Chickslovefood

Tot mijn grote teleurstelling ben ik alles behalve een keukenprinses. Daarentegen ben ik wel fan van kookboeken die het me net wat makkelijker maken om toch iets lekkers op tafel te zetten. Het nieuwe kookboek van Chicklovefood heb ik deze week gekocht. Ik heb er nog niet uit gekookt, maar de recepten en foto’s zien er in ieder geval schitterend uit. Ook de titel trok me wel aan: Na de feestdagen weer back on track is helemaal mijn stijl, haha!

Staan er boeken tussen die jij ook hebt gelezen of van plan bent om te lezen? Laat het vooral weten! Ik vind het altijd leuk om andere meningen te horen van mede boekenwurmen 😉

Je ziet het overal voorbij komen: marmeren meubels, accessoires en noem maar op. Wij zijn er ook helemaal gek van. En daarom zetten we met liefde een aantal marmeren items voor je op een rijtje, waar je helemaal bij kan wegdromen. Laat je in de reacties even achter welk item jouw favoriet is?

In veel huizen zijn ze niet meer weg te denken: planten. Planten brengen sfeer in een huis, maken het knus en gezellig en zorgen (niet onbelangrijk) voor extra zuurstof. Tegenwoordig hebben we allemaal wel een paar plantjes in ons huis staan en kunnen we dan ook wel zeggen dat er een trend gaande is. Denk maar aan de cactustrend, maar ook niet te vergeten de bamboe bladeren die op ieder behang te vinden zijn. Toch is dit niet iets nieuws. Een interieur vol met planten wordt namelijk ook wel een botanisch interieur genoemd. Nog nooit van gehoord? No worries. In deze blog leggen we je alles uit over wat een botanisch interieur is, maar vooral hoe je je eigen interieur ermee kunt stylen. Tijd voor wat woonkamer inspiratie!


Wat is een botanisch interieur?
‘Botanisch’ betekent letterlijk plantkunde. Het is dan ook niet voor niks dat het alles met planten te maken heeft. Zo heb je veel botanische tuinen die vol staan met allerlei soorten planten. Maar ook een interieur kan botanisch zijn. Hierbij is het dus vanzelfsprekend dat je veel verschillende soorten planten in je interieur verwerkt. Dit zijn uiteraard echte planten, maar je kunt het ook aanvullen met details. Denk aan planten die verwerkt zijn in het behang of schilderijen van planten. Ben je niet geboren met groene vingers? Dan kun je natuurlijk gaan voor een namaak plant. Toch het botanische gevoel, maar een stuk minder werk.

De kern van een botanisch interieur zijn de planten, maar daarnaast kan het uit meerdere facetten bestaan. Een goede combinatie bijvoorbeeld is hout. Hout is ook een natuurproduct en sluit daarom perfect aan bij de planten. Denk aan een mooie houten vloer of houten meubelen. Juist de lichte kleuren doen het goed. Hierbij kan je gaan voor een lichtbruine houten vloer of juist lichtgrijs.

Oog voor detail
Het leuke aan botanisch interieur zijn de kleine details die je ermee in je interieur kunt stoppen. Een stuk behang met bamboe bladeren print of juist een aantal fotolijsten aan de muur met een cactus poster. Je hoeft met een botanisch interieur niet per se een huis overvol met planten te nemen. Juist de kleine details doen het hem!

Zorg goed voor je plantjes
Wat je absoluut niet wilt, zijn natuurlijk dood, hangende en uitgedroogde planten. Dit zal je interieur en de sfeer in het huis niet ten goede komen. Het is daarom wel belangrijk dat je enigszins verstand hebt van planten of wat kennis opdoet. Je hoeft niet van goeden huize te komen om dit snel onder de knie te krijgen. Sommige planten moet je bijvoorbeeld elke dag water geven en andere maar eens in de zoveel tijd. Ook kan de ene plant wat beter tegen veel zonlicht dan de andere. Het is een kwestie van even informeren wat voor plant het is en Google doet de rest!

Zie je het verzorgen van planten nou echt niet zitten? En gaat een plant al dood als je er alleen maar naar kijkt? Dan is het misschien geen goed idee om je huis vol met planten te zetten die dagelijks verzorging nodig hebben. Tegenwoordig zijn er ook genoeg mooie namaak planten te koop. Zoek ze wel zorgvuldig uit, zodat je niet van verre af al ziet dat je namaak planten in huis hebt staan. Als je een paar mooie aan de haak slaat, zal niemand er erger in hebben. Fake it till you make it!

Heb je ook al helemaal zin gekregen om je interieur een make-over te geven en vol te zetten met mooie plantjes? Dat dachten we al. Op onze Pinterest hebben we daarom de mooiste plaatjes voor je verzameld!