Wat u moet weten bij het kiezen van de juiste badkamerkraan

Wat u moet weten bij het kiezen van de juiste badkamerkraan

1. Soorten badkamerkranen

Er zijn verschillende soorten badkamerkranen waaruit u kunt kiezen. De meest voorkomende zijn de mengkraan, thermostaatkraan en de inbouwkraan.

– Mengkranen: Deze kranen hebben aparte hendels voor warm en koud water, waarmee u de temperatuur kunt mengen naar uw wens. Ze zijn eenvoudig te bedienen en verkrijgbaar in verschillende stijlen en designs.

– Thermostaatkranen: Deze kranen hebben een ingebouwde thermostaat die de watertemperatuur constant houdt, waardoor u niet telkens de kraan hoeft bij te stellen tijdens het douchen. Dit zorgt voor extra comfort en veiligheid, vooral als u kinderen heeft.

– Inbouwkranen: Deze kranen zijn ingebouwd in de muur of het bad en geven een strak en minimalistisch uiterlijk aan uw badkamer. Ze vereisen echter professionele installatie en kunnen duurder zijn dan de standaard kranen.

2. Materiaal en afwerking

Bij het kiezen van een badkamerkraan is het ook belangrijk om het materiaal en de afwerking in overweging te nemen. Veelvoorkomende materialen zijn chroom, roestvrij staal en messing.

– Chroom: Dit is het meest populaire materiaal voor badkamerkranen vanwege de moderne en glanzende uitstraling. Chroom is ook duurzaam en eenvoudig te reinigen.

– Roestvrij staal: Roestvrij staal is ook een populaire keuze vanwege het duurzame karakter en de weerstand tegen corrosie. Het heeft een matte afwerking die goed past bij moderne en minimalistische badkamerstijlen.

– Messing: Messing is een traditioneel materiaal dat een warme en klassieke uitstraling aan uw badkamer geeft. Het kan echter na verloop van tijd oxidatie vertonen en vereist regelmatig onderhoud om de glans te behouden.

3. Waterbesparende opties

Het is belangrijk om ook rekening te houden met waterbesparende opties bij het kiezen van een badkamerkraan. Dit kan niet alleen goed zijn voor het milieu, maar ook voor uw portemonnee.

– Kies voor kranen met een lage doorstroom, die minder water verbruiken per minuut.

– Overweeg het installeren van een perlator, die lucht aan het water toevoegt en zo de waterdoorstroom vermindert zonder dat u drukverlies ervaart.

4. Budget en merken

Het is belangrijk om een budget vast te stellen voordat u een badkamerkraan kiest. Er zijn verschillende merken op de markt, elk met verschillende prijsklassen en kwaliteiten.

– Bekende merken zoals Grohe, Hansgrohe en Villeroy & Boch bieden kranen van hoge kwaliteit, maar kunnen duurder zijn dan minder bekende merken.

– Als u een beperkt budget heeft, kunt u ook overwegen om te kijken naar merkloze kranen of kranen van huismerken. Deze kunnen ook van goede kwaliteit zijn en vaak tegen lagere prijzen verkrijgbaar.

Conclusie

Bij het kiezen van de juiste badkamerkraan moet u rekening houden met het type kraan, het materiaal en de afwerking, waterbesparende opties en uw budget. Mengkranen, thermostaatkranen en inbouwkranen zijn goede keuzes, afhankelijk van uw voorkeur en stijl. Chroom, roestvrij staal en messing zijn veelvoorkomende materialen die elk een andere uitstraling bieden. Denk ook aan waterbesparende opties om water en geld te besparen. Merken zoals Grohe, Hansgrohe en Villeroy & Boch bieden kranen van hoge kwaliteit, maar er zijn ook alternatieven beschikbaar voor een lager budget. Neem uw tijd, vergelijk verschillende opties en kies de badkamerkraan die het beste past bij uw behoeften en stijl.