Creëer een kindvriendelijke badkamer: 5 tips voor ouders

Creëer een kindvriendelijke badkamer: 5 tips voor ouders

Als ouder wil je natuurlijk dat je kind zich veilig en comfortabel voelt in de badkamer. Het inrichten van een kindvriendelijke badkamer kan daarbij helpen. Met deze 5 tips zorg je ervoor dat de badkamer een veilige en leuke ruimte wordt voor jouw kind.

1. Anti-slip oppervlakken

Een van de belangrijkste aspecten van een kindvriendelijke badkamer is het voorkomen van ongelukken. Kies daarom voor anti-slip oppervlakken op de vloer en in het bad of de douche. Dit vermindert het risico op uitglijden aanzienlijk. Er zijn verschillende anti-slip producten verkrijgbaar, zoals matten en stickers, die je gemakkelijk kunt aanbrengen.

2. Kinderproof kranen

Veiligheid staat voorop, ook als het gaat om de kranen. Kies voor kinderproof kranen met een temperatuurbegrenzer om te voorkomen dat je kind zich verbrandt aan het hete water. Daarnaast zijn kranen met een hendel in plaats van knoppen gemakkelijker te bedienen voor kinderen.

3. Opbergruimte op kinderhoogte

Kinderen hebben ook spulletjes in de badkamer, zoals speelgoed en verzorgingsproducten. Creëer daarom voldoende opbergruimte op kinderhoogte. Plaats bijvoorbeeld een laag rekje of kastje waar je kind gemakkelijk bij kan. Dit stimuleert zelfstandigheid en voorkomt dat spullen rondslingeren.

4. Kleurrijk en speels

Een kindvriendelijke badkamer mag best wat kleurrijk en speels zijn. Kies voor vrolijke kleuren op de muren en/of tegels. Ook leuke badkameraccessoires in de vorm van diertjes of figuurtjes maken de ruimte aantrekkelijk voor je kind. Maak van tandenpoetsen en badderen een leuke activiteit!

5. Stapje voor stapje

Voor jonge kinderen kan het lastig zijn om zelfstandig op de wc of bij de wastafel te komen. Het plaatsen van een opstapje kan hierbij helpen. Dit maakt het voor je kind gemakkelijker om bij de juiste hoogte te komen. Kies bijvoorbeeld voor een opstapje met antislip zodat het stevig blijft staan.

Conclusie

Een kindvriendelijke badkamer is een veilige en leuke ruimte voor je kind. Dus denk aan anti-slip oppervlakken, kinderproof kranen en opbergruimte op kinderhoogte. Maak de badkamer kleurrijk en speels, en zorg ervoor dat je kind gemakkelijk bij de wc en de wastafel kan komen door het plaatsen van een opstapje. Met deze tips zorg je ervoor dat je kind zich comfortabel voelt in de badkamer en dat de dagelijkse verzorgingsmomenten een stuk aangenamer worden!