Lezen is altijd al een van mijn favoriete bezigheden geweest. Elk momentje dat ik even tijd over heb, grijp ik naar een van mijn lievelingsboeken. Dat is op ieder moment weer een ander boek. Zodra ik een boek uit heb, ga ik altijd snel op zoek naar een nieuwe topper. Ik wil jullie daarom ook graag kennis laten maken met op dit moment mijn top 5 aan boeken. Ik heb ze niet allemaal al (helemaal) gelezen, maar ze staan sowieso op mijn to-do list en het zijn naar mijn mening echte musthaves!

1. De Zeven Zussen – Lucinda Riley

Na vele aanbevelingen heb ik dit boek gekocht en ik heb er nog geen moment spijt van gehad. Het boek gaat over zeven geadopteerde zussen die allemaal voor zichzelf op zoek gaan naar hun afkomst. Hierdoor gaat elk boek over een andere zus die weer in een ander werelddeel terecht komt. Het is niet alleen een prachtig verhaal, maar tegelijkertijd leer je ook ontzettend veel over allerlei plekken in de wereld. Momenteel zijn er vijf delen verkrijgbaar, maar de schrijfster heeft al laten weten dat er nog een aantal te verwachten zijn.

2. De Edele Kunst van Not Giving a Fuck – Mark Manson

Ik hou zelf wel van zelfhulpboeken, maar dit boek doet het net even wat anders en noemt zichzelf zelfs een ‘zelfhulphater’. Dat trok me wel en het leek me wel interessant om het eens vanuit een ander perspectief te bekijken. Volgens Mark Manson moet je juist niet altijd streven naar geluk en positiviteit, maar lessen halen uit negatieve situaties. Ik ben aan dit boek nog niet toegekomen, maar het is er zeker een die op mijn lijstje staat.

3. Sapiens (een kleine geschiedenis van de mensheid) – Yuval Noah Harari

Voor geschiedenis heb ik altijd wel een interesse gehad en toen dit boek in de winkel verscheen, heb ik het meteen gekocht. Het is lang geleden dat ik een boek zo snel heb uitgelezen als dit boek. Het is een ontzettend interessant boek dat je meeneemt in de geschiedenis en het gaat terug tot honderdduizend jaar (!) geleden. Of je van geschiedenis houdt of niet, dit boek is voor iedereen een aanrader.

4. Nice Girls Don’t Get the Corner OfficeLois Frankel

Over zelfhulpboeken gesproken, deze heb ik in december aangeschaft. Buiten de prachtige roze kaft, trok ook de beschrijving me meteen aan. Het boek is geschreven voor werkende vrouwen die net wat meer uit hun carrière willen halen, dan dat ze nu doen. Ik heb het helaas niet helemaal uitgelezen, dus een volwaardige review kan ik niet geven. Maar dat had helaas ook wel een reden, namelijk dat ik er niet goed doorheen kwam. Het boek bestaat enkel uit veelgemaakte fouten waar een advies op wordt gegeven. Echter waren veel adviezen nogal tegenstrijdig met elkaar en miste ik het toepasbare ervan. Maar nogmaals, laat je hierdoor niet tegenhouden om het boek te lezen, want ik ben op een kwart al gestopt.

5. Chickslovefood (het back on track-kookboek) – Chickslovefood

Tot mijn grote teleurstelling ben ik alles behalve een keukenprinses. Daarentegen ben ik wel fan van kookboeken die het me net wat makkelijker maken om toch iets lekkers op tafel te zetten. Het nieuwe kookboek van Chicklovefood heb ik deze week gekocht. Ik heb er nog niet uit gekookt, maar de recepten en foto’s zien er in ieder geval schitterend uit. Ook de titel trok me wel aan: Na de feestdagen weer back on track is helemaal mijn stijl, haha!

Staan er boeken tussen die jij ook hebt gelezen of van plan bent om te lezen? Laat het vooral weten! Ik vind het altijd leuk om andere meningen te horen van mede boekenwurmen 😉

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *